DE AARDAPPEL

“Top frites begint bij een top aardappel. Na 18 maanden experimenteren met aardappelen, verschillende bakmethodes en vele malen proeven, vond ik de lekkerste aardappel in de Zeeuwse klei. Onze frites blijft zacht-smeuïg van binnen en wordt mooi krokant van buiten. Ik laat de dunne schil eraan voor een extra aardse smaak en een aangename krokante structuur.” – Sergio

Samphire Salt

“Perfecte frites is niet te zout, maar zeker niet te flauw. Wij zouten onze frites met zout gewonnen uit zeekraal. Ik hou zelf erg van de ziltige smaak van dit Zeeuwse plantje. Het is veel minder hard dan keukenzout en daarom veel lekkerder.” – Sergio

VERSE SAUZEN

Frites zijn lekker, maar met onze homemade sauzen smaken frites nog veel lekkerder. Bij Frites Atelier kun je zelf je homemade fritessaus tappen. Sergio Herman – het culinaire brein achter Frites Atelier  – heeft de receptuur voor alle sauzen van Frites Atelier ontwikkeld en alle sauzen zijn vrij van conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen.

DEEP TRUFFLE

Onze klassieke mayonaise met geschaafde verse truffel. De truffel komt niet noodzakelijk uit Italië, maar waar we op dat moment de beste condities vinden. 

ALLERGENEN

THE FAMOUS CLASSIC

Klassieke mayonaise op basis van olie, eigeel, Tierenteyn mosterd en citroen. 

ALLERGENEN

FRENCH BEARNAISE

Deze mayonaise is  gebaseerd op de klassieke Franse saus die gemaakt is van dragonazijn op basis van sjalotten, dragon en zwarte peperbollen. Aan deze mayonaise is extra verse dragon toegevoegd. 

ALLERGENEN

LOVELY ANDALOUSE

Deze mayonaise is op basis van tomaat, paprika, chili en specerijen en is daarmee licht spicy van smaak. 

ALLERGENEN

THE CHEFS KETCHUP

Deze verse ketchup is bereid volgens Sergio’s recept en biedt naast onze verse huisgemaakte mayonaises een heerlijke vegan optie. 

ALLERGENEN

SERGIO HERMAN

“Mijn culinaire avontuur begon toen ik het mosselrestaurant van mijn ouders had overgenomen. Gedreven door mijn passie voor het koken, bracht ik restaurant Oud Sluis naar het allerhoogste culinaire niveau, 3 sterren in de Michelingids. Inmiddels heb ik mezelf een nieuwe culinaire uitdaging gegeven: frites. Ruim anderhalf jaar lang hebben wij aardappelen getest en geproefd met maar één doel, het bereiden van mooie, smaakvolle frites met sensationele toppings voor u! Proef mijn smaken in de wereld van Frites Atelier!”

SEIZOENSSPECIALS

Elk seizoen introduceert Frites Atelier een nieuwe seasonal special, die alleen gedurende dat seizoen verkrijgbaar is. Naast alle reguliere gerechten op het menu, heeft ieder seizoen dus zijn eigen limited edition bij Frites Atelier.

Frites Atelier - Pulled Pork & Piccalilly 1

SEASONAL SPECIAL – Pulled Pork & Piccalilly

Frites Ateliers’ twist op een klassieke smaakcombinatie is Sergio’s nieuwste special: de Pulled Pork & Piccalilly. De draderige structuur van het traag gegaarde varkensvlees met zwarte peper gaat bijzonder goed samen met de frisse picklessaus, boordevol verse groentes en onze romige huisgemaakte mayonaise met een pluk verse tuinkers!

IT’S A COMEBACK – Parmesan & Basil

Deze Mediterraanse en vegetarische smaakcombinatie hoeft zichzelf niet meer voor te stellen of te bewijzen. De met fijn poeder van verse tomaten bestrooide goudgele Frites, frisse basilicummayonaise en à la minute geraspte Parmezaanse kaas met basilicum-cress is opnieuw te bestellen in onze ateliers!

20190904 - Frites Atelier - Biershoot - © Chantal Arnts 15

INDO PEANUT

Mijn Indonesische pindasaus met kaffir lime serveren we met een crunch van gebakken uitjes, geroosterde pinda’s en Rempejek

ALLERGENEN

VLAAMSE STOVERIJ

Dit is de Frites Atelier klassieker! Gestoofd rundvlees in Petrus oud bruin bier geserveerd met verse tuinkers en ingelegd mosterdzaad.

ALLERGENEN

20190904 - Frites Atelier - Biershoot - © Chantal Arnts 46

CRISPY CROQUETTE COLLECTION

In navolging van uw waardering voor onze Zeeuwse garnalen kroket ben ik verder aan de slag gegaan met het idee om een selectie kroketten van restaurantniveau samen te stellen die gebaseerd zijn op pure kwaliteitsproducten met mijn signatuur. Hierbij het begin van de Crispy Croquette Collection by Sergio Herman.

ZEELAND SHRIMP CROQUETTE

De klassieker onder de klassiekers, de garnalenkroket! Deze kroket is gemaakt naar eigen recept en ik wilde voor niet minder dan een smaak en kwaliteit gaan van restaurantniveau. Inmiddels staat deze garnalenkroket ook op het menu in AIRrepublic*. Garnalen worden ook wel het ‘kaviaar uit de Noordzee’ genoemd vanwege de exclusiviteit van dit product en zijn uitzonderlijke mooie smaak.

ALLERGENEN

FA_zomer_014
FA_zomer_016

SLOW COOKED BEEF CROQUETTE

Het rundsvlees wat voor de salpicon van deze kroket is gebruikt, zijn mooie geselecteerde schouderstukken die traag gegaard zijn in een krachtige ossenstaartbouillon. De power van onze vleeskroket wordt versterkt door een combinatie van pepermayonaise en een frisse pickle-mix die daarbij wordt geserveerd.

ALLERGENEN

PREMIUM CHEESE CROQUETTE

De kaaskroket die ik ontwikkeld heb bevat 3 ab-so-lute top kazen namelijk de Zwitserse Gruyère, de Italiaanse Parmezaanse kaas en een gerijpte Cheddar kaas, een van oorsprong Engelse soort. De vol romige smaak van deze vulling is met geen industriële kaaskroket  te vergelijken. Deze kroket wordt licht bestrooid met vers tomatenpoeder en geserveerd met basilicum mayonaise.

ALLERGENEN

FA_zomer_015

HUISGEMAAKTE DRANKEN

We waren op zoek naar alcoholvrij drankjes die perfect te combineren zijn met onze Frites en daar is uiteindelijk een reeks aan huisgemaakte iced teas uitgekomen waar we er elke dag twee van aanbieden in onze ateliers. De frisse en opwekkende smaken van fruit en kruiden gaan heel goed samen met de aardse smaak van de aardappelen.

20190904 - Frites Atelier - Biershoot - © Chantal Arnts 220

Apple Elderflower & Rhubarb Basil

Blueberry Hibiscus & Lemon Melissa

20190904 - Frites Atelier - Biershoot - © Chantal Arnts 276

BEZORGING

Het Frites Atelier komt bij u thuis in samenwerking met Deliveroo en Ubereats!

Bestel onze Frites met Stoofvlees, een Zeeuwse garnalen kroket en de huisgemaakte Iced Tea en krijg alle klassiekers van Frites Atelier bij je thuisbezorgd.

ZELF OOK SERVIES VAN SURFACE BY SERGIO HERMAN?