Ons verhaal

De liefde voor Frites

Uit liefde voor authentieke smaken, culinair vakmanschap en grenzeloze gastvrijheid is Frites Atelier ontstaan met één unieke focus: een sensationele Frites ervaring bieden die mensen verenigt in hun liefde voor dit eenvoudige en heerlijke comfort food. Voorafgaand aan de lancering van Frites Atelier heeft Michelin sterrenchef Sergio Herman maar liefst 18 maanden besteed aan de ontwikkeling van de unieke Frites Atelier-Frites. Zijn focus op de voortdurende ontwikkeling en verbetering van elk culinair aspect is ongeëvenaard. Door deze kenmerkende en complete benadering van smaak en gevoel zijn Frites Ateliers ontstaan die de levendige straten van wereldsteden kunnen sieren.

Frites Atelier was een pionier op het gebied van het concept 'loaded fries' en heeft daarmee een nieuw segment aan de markt toegevoegd. Sinds 2016 bedenkt chef Sergio Herman unieke Frites Specials voor Frites Atelier, met typische namen als 'Veggie Alla Norma' en 'Arabic Baba & Feta' . Frites Atelier biedt een nieuwe Frites ervaring met respect voor traditionele waarden, waarbij de smaak en textuur van onze eigen Frites Atelier-Frites telkens het verschil maken.

Na een proces van 18 maanden, waar in diverse aardappelsoorten, bodemtypes, productiemethoden en bakprocessen werden getest, werden de Frites Atelier-Frites uiteindelijk goedgekeurd door Sergio Herman. Momenteel zijn er vijf Frites Atelier vestigingen in Nederland en België.

Sergio Herman

Onbegrensd en vernieuwend markeren chef Sergio Herman

De Nederlandse chef en ondernemer Sergio Herman (1970) staat bekend om zijn passie voor Zeeuwse producten en zijn onberispelijke gevoel voor esthetiek. Geïnspireerd door zijn vader, leerde hij de liefde voor het vak, wat dankzij zijn streven naar perfectie resulteerde in 3 Michelin-sterren. Vertrekkend vanuit de klassieke basis in de voortdurende zoektocht naar vernieuwing voor zijn creaties, wordt hij wereldwijd erkend door internationale topchefs en vakpers als een gastronomische pionier.

Meer over franchise
Sergio Herman

Maken wij Frites Atelier een wereldwijde sensatie?

De reizen die Sergio maakt voor zijn televisieprogramma's en de samenwerkingen en vriendschappen met vooraanstaande chefs, gecombineerd met zijn fascinatie voor diverse culturen en opmerkelijke producten, maken hem een onuitputtelijke bron van inspiratie voor onze Frites Ateliers. Een van Sergio’s dromen is om wereldwijd nieuwe locaties te openen en zijn chef-vrienden uit te nodigen om ambassadeurs van Frites Atelier te worden om zo onze voorsprong in de fast-casual dining-scene, waar Frites een hoofdrol speelt, uit te bouwen.

“ Zet jij samen met mij dit geliefde concept van gastronomische Frites op de kaart? Samen kunnen we van Frites Atelier een wereldwijde sensatie maken”

-Sergio

Meer over franchise
Locaties

de Ateliers

Ieder moment van de dag kun je genieten van Frites Atelier-Frites, onze gastvrije Frites Artiesten staan graag voor je klaar in België en Nederland.

Gent

Gent

Groentenmarkt 20, 9000
Antwerpen

Antwerpen

Korte Gasthuisstraat 32, 2000
Brussel

Brussel

Sint-Katelijnestraat 32, 1000
Roosendaal

Roosendaal

Rosada 72A, 4803 TB