Liefde voor Frites

Ons verhaal

Geïnspireerd door de oneindige diversiteit van de aardappel en uit liefde voor het horeca vak- en ambacht ontstond Frites Atelier met één doel: het bereiden van mooie smaakvolle Frites met sensationele toppings voor u! In onze ogen gaat namelijk niets boven een lekkere Frites met daarbij een passende saus. 

Na meer dan 18 maanden van testen van verschillende aardappelsoorten, bodemsoorten en andere zaken in het proces voor het maken van een goede Frites was het eindelijk zover. Den Haag had in 2016 de primeur: de opening van het eerste Frites Atelier was een feit, waarna verdere locaties ontplooiden.

Sergio HERMAn

De Nederlandse kok en ondernemer Sergio Herman staat bekend om zijn feilloze gevoel voor schoonheid en zijn liefde voor Zeeuwse producten. Ondanks zijn constante hang naar vernieuwing, vormt de klassieke keuken altijd de basis van zijn creaties.

Sergio begon zijn carrière in het familierestaurant Oud Sluis in Sluis waar hij vijfentwintig jaar werkte. Hij had sinds 2005 drie Michelinsterren en stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot Sergio in 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten, om zich toe te leggen op nieuwe projecten.  

Naast zijn restaurants Le Pristine* in Antwerpen, Pure C**, AIRrepublic*, AIRcafé en Blueness in Cadzand werd hij mede-eigenaar van Frites Atelier waarmee hij zichzelf een nieuwe uitdaging gaf: Frites.

In onze ogen is er niets lekkerder dan een goede Frites met een passende saus.

Schrijf je in voor het laatste nieuws

Bedankt! We hebben het bericht ontvangen.
Oops! Er is iets niet goed gegaan.