Frites Atelier blijft smaken en Frites combineren, vanuit daar ontwikkelen we onze geliefde Frites specials.
Op het moment zijn de specials: 'Creamy Cheese & Kimchi Please' en 'We Go French'.


Naast deze wisselende specials vind je bij Frites Atelier ook een heerlijke frites 'Vlaamse Stoverij' en de 'Pulled Pork & Piccalilly'.

Creamy Cheese & Kimchi Please

De special waar we dit najaar mee ingaan combineert de volle smaak van spicy kimchi met romige gesmolten kaas, gepekelde groentes en fijngesneden Jalapeño peper.

We Go French

Traag verlangt onze smaak naar het volgende seizoen. Daarom bedacht Sergio een special met onze huisgemaakte truffelmayonaise van zwarte truffel uit de Franse regio Périgord, sjalot, mosterdblad en vers geroosterde hazelnoten.

Vlaamse Stoverij

Dit is de Frites Atelier klassieker! Gestoofd rundvlees in Petrus oud bruin bier geserveerd met verse tuinkers en ingelegd mosterdzaad.

Pulled Pork & Piccalilly

Frites Atelier’s twist op een klassieke smaakcombinatie is de Pulled Pork & Piccalilly. Een special, zo'n succes dat het een vaste plek op het menu verdiend. De draderige structuur van het traag gegaarde varkensvlees met zwarte peper gaat bijzonder goed samen met de frisse picklessaus boordevol verse groentes en onze romige huisgemaakte mayonaise met een pluk verse tuinkers!

Frites zijn lekker, maar met onze huisgemaakte sauzen smaken ze nog veel lekkerder. Bij Frites Atelier kun je zelf je huisgemaakte saus tappen.


Jalapeño

Meer over deze nieuwste mayonaise volgt snel.

The Famous Classic

Een klassieke mayonaise op basis van olie, eigeel, Tierenteyn mosterd en citroen.

Deep Truffle

Onze klassieke mayonaise met geschaafde verse truffel. De truffel komt niet noodzakelijk uit Italië, maar waar op dat moment de beste condities te vinden zijn.

French Bearnaise

Deze mayonaise is gebaseerd op de klassieke Franse saus die gemaakt is van dragonazijn op basis van sjalotten, dragon en zwarte peperbollen. Aan de mayonaise hebben we extra verse dragon toegevoegd.

Lovely Andalouse

Deze mayonaise is gemaakt op basis van tomaat, paprika, chili en specerijen, waardoor de saus heerlijk licht spicy van smaak is.

The Chefs Ketchup

Deze verse ketchup is bereid volgens Sergio's recept en biedt naast onze verse huisgemaakte mayonaises een heerlijke vegan optie.


Na het enorme enthousiasme om onze garnalen kroket, is Sergio verder aan de slag gegaan met het idee om een selectie kroketten op restaurantniveau samen te stellen, die gebaseerd zijn op pure kwaliteit. Zo ontstond de 'Crispy Croquette Collection'.

Naast de Crispy Croquette Collection serveren we nu ook de Crispy Chicken Burger en een heerlijke Vol-Au-Vent.

Zeeland Shrimp Croquette

De klassieker onder de klassiekers, de garnalenkroket! Deze kroket is gemaakt naar eigen recept waarbij Sergio niet voor minder dan een smaak en kwaliteit wilde gaan dan restaurantniveau. Inmiddels staat de garnalenkroket ook op het menu in AIRrepublic. Garnalen worden ook wel het ‘kaviaar uit de Noordzee’genoemd vanwege de exclusiviteit van dit product en zijn uitzonderlijke smaak.

Slow Cooked Beef Croquette

Het rundvlees wat voor de salpicon van deze kroket is gebruikt, zijn mooi geselecteerde schouderstukken die langzaam gegaard zijn in een krachtige ossenstaart bouillon. De power van onze vleeskroket wordt versterkt door een combinatie van pepermayonaise en een frisse pickle-mix die daarbij wordt geserveerd.

Premium Cheese Croquette

De kaaskroket die ontwikkeld is door Sergio bevat 3 ab-so-lute top kazen, namelijk de Zwitserse Gruyère, Italiaanse parmezaan en een gerijpte Cheddar, een van oorsprong Engelse soort. De volle, romige smaak van deze vulling is met geen industriële kaaskroket te vergelijken. Deze kroket wordt licht bestrooid met vers tomatenpoeder en geserveerd met een basilicum mayonaise.

Crispy Chicken Burger

Sergio heeft nieuwe smaken bedacht voor de Crispy Chicken Burger van Frites Atelier. Deze burger combineert de allerbeste Aziatische smaken zoals chili-garlic, fris gemarineerde gember, misopoeder, wasabimayonaise en shisoblad tussen een smakelijke bun en een krokant gepaneerde burger van mals kippenvlees.

Very Veggie Aubergine

Voor wie liever geen vlees tussen een broodje heeft hebben wij een super smakelijk alternatief in de vorm van een knapperige aubergine burger met een combinatie van aioli en harissa, een frisse pickle-mix en fijn gesneden spitskool.

Vol-Au-Vent

Sergio’s Vol-Au-Vent voor Frites Atelier is een hedendaagse versie van een klassiek Frans gerecht. Bospaddenstoelen en gekruide gehaktballetjes zijn toegevoegd aan de velouté van een in groenten-bouillon gegaarde hoeve kip. Dit gerecht word geserveerd met een bladerdeeg koekje en onze driedubbel gebakken frites, verse mayonaise en een frisse salade.

We zochten naar alcoholvrije dranken die perfect combineerden met onze Frites. Daar kwam een reeks met huisgemaakte iced-tea's uit naar voren.


De frisse en opwekkende smaken van fruit en kruiden gaan heel goed samen met de aardse smaak van de aardappelen. Je vindt de huisgemaakte iced-tea's dagelijks in onze ateliers.

Apple, Elderflower &Rhubarb Basil

Blueberry Hibiscus & Lemon Melissa

Ontstaan vanuit de liefde voor frites van onze oprichters.

Dat is Frites Atelier.

Schrijf je in voor het laatste nieuws

Bedankt! We hebben het bericht ontvangen.
Oops! Er is iets niet goed gegaan.